Aceasta montura este apropiata de cea elicopter. Plumbul este pozitionat la capatul liniei iar pe linie se prinde un carlig legat cu fir textil formand un  ansamblu culisant.

    Avantajul acestei monturi este ca daca pescuiti intr-o apa cu fundul malos sau cu multe aluviuni, o montura normala va fi acoperita, ceea ce determina crapul sa nu mai poata gasi momela. Aceasta montura, folosita cu elemente de flotabilitate sporita, popup sau snowman va determina momeala sa stea deasupra startului de aluviuni. De asemenea aceasta montura va poate crea un avantaj si atunci cand intalniti crapi mai timizi, deoarece momeala sta destul de departe de intregul ansamblu al monturii.

    Principiul de functionare este relativ simplu, marele atuu constand in ajustarea pozitiei forfacului de-a lungul liniei. Altfel spus, indiferent cat de mult se va scufunda plumbul in namol, momeala va fi ecesibila in orice moment.

Montura se compune din:

A - Plumb cu vartej de greutate medie, 30-70g.
B – fir leadcore (fir matlasat, cu miez de plumb), de lungime medie 60-100cm.  Firul de plumb din interior va ajuta ca linia de baza sa stea pe sol.
C - Bilute de cauciuc semi-fixe. Diametrul gaurii trebuie sa fie relativ mic pentru a permite totusi o oarecare alunecare in momentul in care doriti sa modificati inaltimea la care prezentati momeala.
Nota: Nu le lipiti cu superglue.
D – Tub siliconic care permite culisarea pe linia principala
E - Vartej flexibil de marime 8-11. Permite o rotatie de 360 de grade a forfacului, facilitate ideala atunci cand crapii sunt mofturosi, momeala putand fi aspirata din absolut orice pozitie.
F – Fluorocarbon cu o lungime de 25-40mm. Intr-o astfel de prezentare firul cu care legati carligul trebuie sa fie cat mai rigid, o rezistenta de 25lb fiind mai mult decat ideala.
G - Carlig marimea 6 (preferabil)

H - popup de 14 sau 16mm care sa se pozitioneze deasupra namolului. Puteti foarte usor sa incercati si un snowman functioneaza la fel de bine ...